Συνταγές και νέα από τον κόσμο της γαστρονομίας,της ζαχαροπλαστικής,του κρασιού, tips,συμβουλές και πολλά πολλά άλλα απο τον e-chef......

TIPS

  • Ένα ιδιαίτερα δροσιστικό ρόφημα για το καλοκαίρι είναι το ριάνι (με γιαούρτι, νερό και λίγο αλάτι).
  • Για να πάρει ωραίο, αλλά συγχρόνως απαλό άρωμα το φαγητό μας, χονδροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (αντί να τα κάνουμε πουρέ στο πολυμίξερ).
  • Τα κομμάτια του κρέατος που "αγκαλιάζουν" κόκαλο ή χόνδρο είναι πάντοτε πιο νόστιμα.
  • Όταν "σβήνουμε" ένα φαγητό με αλκοόλ, περιμένουμε πάντοτε λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί, διαφορετικά το φαγητό μας πικρίζει.
  • Όταν οι ντομάτες δεν είναι στην εποχή τους, καλό είναι να χρησιμοποιούμε ντομάτα κονκασέ.
  • Για να "μελώσει" και να γίνει πιο νόστιμο το φαγητό, το μαγειρεύουμε πάντοτε σε χαμηλή φωτιά.
  • Οι καλύτερες κατσαρόλες για γκάζι είναι οι κατσαρόλες αλουμινίου.