TIPS
- Ένα ιδιαίτερα δροσιστικό ρόφημα για το καλοκαίρι είναι το ριάνι (με γιαούρτι, νερό και λίγο αλάτι).
- Για να πάρει ωραίο, αλλά συγχρόνως απαλό άρωμα το φαγητό μας, χονδροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (αντί να τα κάνουμε πουρέ στο πολυμίξερ).
- Τα κομμάτια του κρέατος που "αγκαλιάζουν" κόκαλο ή χόνδρο είναι πάντοτε πιο νόστιμα.
- Όταν "σβήνουμε" ένα φαγητό με αλκοόλ, περιμένουμε πάντοτε λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί, διαφορετικά το φαγητό μας πικρίζει.
- Όταν οι ντομάτες δεν είναι στην εποχή τους, καλό είναι να χρησιμοποιούμε ντομάτα κονκασέ.
- Για να "μελώσει" και να γίνει πιο νόστιμο το φαγητό, το μαγειρεύουμε πάντοτε σε χαμηλή φωτιά.
- Οι καλύτερες κατσαρόλες για γκάζι είναι οι κατσαρόλες αλουμινίου.