Συνταγές και νέα από τον κόσμο της γαστρονομίας,της ζαχαροπλαστικής,του κρασιού, tips,συμβουλές και πολλά πολλά άλλα απο τον e-chef......

26 Φεβ 2011

ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ: ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΥΛΙΚΑ:

ΜΕΡΙΔΕΣ 4-5

-          1 κιλό μοσχάρι
-          1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
-          ½ φλυτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
-          4’ωριμες ντομάτες ή μια κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ

-          3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-          2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
-          λίγη κανέλα
-          2 κανελογαρύφαλα
-          ελάχιστη ζάχαρη
-          αλάτι- πιπέρι
-          500 γραμ. μακαρόνια χοντρό
-          τριμμένο τυρί

Πλένετε το κρέας, το τρυπάτε σε διάφορα μέρη και γεμίζετε κάθε τρύπα με ένα κομμάτι σκόρδο, αλάτι πιπέρι. Ζεσταίνετε το λάδι  σε μια κατσαρόλα και ροδίζετε τα κρεμμύδια με το κρέας. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το μύλο των λαχανικών (ή τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε νερό) καθώς και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα μακαρόνια και το τριμμένο τυρί) και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει για 2 περίπου ώρες. Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε περιχυμένα με τη σάλτσα και το τριμμένο τυρί. Σερβίρετε το κρέας χωριστά σε πιατέλα με την υπόλοιπη σάλτσα.

Σχετικές αναρτήσεις :



Δεν υπάρχουν σχόλια: