Συνταγές και νέα από τον κόσμο της γαστρονομίας,της ζαχαροπλαστικής,του κρασιού, tips,συμβουλές και πολλά πολλά άλλα απο τον e-chef......

22 Φεβ 2011

Κόκορας κρασάτος στην γάστρα



Υλικα

  • 1 κόκορας ελεύθερης βοσκής
  • 1 1/2 κιλό  κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 ποτηράκι (ή και περισσότερο) κόκκινο κρασί εξαιρετικής ποιότητας
  • Φύλλα δάφνης
  • 2-3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • Μια χεριά φρέσκο θυμάρι (παίρνουμε μόνο τα φυλλαράκια)

     
  • Μια χεριά φρέσκα ρίγανη (παίρνουμε μόνο τα φυλλαράκια)
  • Μερικές τομάτες ώριμες
  • Μια κουταλίτσα κόκκους πιπεριού μισοσπασμένους στο γουδάκι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο


Ετοιμασία

  1. Πλένουμε πολύ καλά τον κόκορα και τον βάζουμε στο σουρωτήρι με τη κοιλιά κάτω να στραγγίξει. Στη συνέχεια τον σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τον πασπαλίζουμε με τα αρωματικά και τα μπαχαρικά (Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
  2. Πλένουμε τις τοματούλες, τις αποφλοιώνουμε, αφαιρούμε τα σπόρια, τις ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε στο σουρωτήρι πασπαλισμένες με αλάτι για να βγουν τα πολλά υγρά τους.
  3. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σκορδάκι, σε λίγα λεπτά βάζουμε και τα κρεμμυδάκια. Αφήνουμε λίγο να αλλάξουν χρώμα και ρίχνουμε τον κόκορα.
  4. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά το πουλερικό, σβήνουμε με κρασί τονίζω εξαιρετικής ποιότητας.
  5. Μόλις αρχίζει να βράζει πάλι ρίχνουμε τις τοματούλες μεταφέρουμε τον κόκορα και όλο το μείγμα του τηγανιού στη γάστρα. Ρίχνουμε και όλα τα άλλα μυρωδικά μας.
  6. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε κατά τη τέχνη του καθένα μας.
  7. Οταν το φαγητό ετοιμαστεί ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και αφήνουμε να ροδίσει το φαγητό μας και να απορροφήσει τα υγρά του. Που και που περιχύνουμε με το ζουμάκι.
  8. Βγάζουμε το φαγητό από τη γάστρα, κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες με το κατάλληλο ψαλίδι και τον σερβίρουμε με ταλιατέλες λευκές!
Περιχύνουμε με τη κρασάτη σάλτσα του. Ρίχνουμε μερικούς κόκκους πιπεριού έτσι ανέμελα και έτοιμο!

Σχετικές αναρτήσεις :



Δεν υπάρχουν σχόλια: