Γεννήθηκε στα Εξάπελα της Σύφνου, και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου τελείωσε το γυμνάσιο. Άρχισε το μαγείρεμα εργαζόμενος στο κατάστημά του πατέρα και του θείου του. Σπούδασε μαγειρική ένα χρόνο στη Βιέννη, και με την επιστροφή του εδώ, εργάστηκε σε διάφορες ξένες πρεσβείες.
Η αξίωσή του στη φήμη ήταν το περιοδικό Οδηγός μαγειρικής που δημοσιεύθηκε αρχικά το 1910, και περιέλαβε - μεταξύ των συνταγών-συμβουλές διατροφής, διεθνή
κουζίνα, νέα σχετικά με το μαγείρεμα και άλλα
. Μέχρι το 1919, έγινε διευθυντής του ξενοδοχείου «Hermes», ενώ το επόμενο έτος έφυγε για την Αμερική, όπου εργάστηκε σε μερικά από τα ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου, και συγχρόνως παρακολούθησε περαιτέρω σπουδές μαγειρικής, παραγωγής ζύμης και διαιτολoγία
. Επέστρεψε πίσω το 1932, και ίδρυσε ένα μικρό σχολείο μαγειρικής και παραγωγής ζύμης και δημοσίευσε το γνωστό βιβλίο συνταγών του, το οποίο όντας ο πρώτος πλήρης οδηγός μαγειρικής αναδημοσιεύεται πάνω από 15 φορές τις επόμενες δεκαετίες.
Επηρεασμένος από τη γαλλική κουζίνα, καινοτόμησε στην ελληνική κουζίνα, δεδομένου ότι χάρη σε αυτόν οι Ελληνίδες νοικοκυρές άρχισαν να χρησιμοποιούν την μπεσαμέλ κ.α. κάτι εντούτοις που για πολλές ήταν ίσο με τη νόθευση της ελληνικής κουζίνας με τα ευρωπαϊκά στοιχεία. Έγινε επίσης κύριος μάγειρας του παλατιού και διευθυντής οικοκυρικών σχολείων. Σήμερα, το όνομά του είναι συνώνυμο με τους οδηγούς μαγειρικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου