ΥΛΙΚΑ:
1 ΚΟΥΤΑΚΙ ΣΟΔΑ (ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ)
330 ML ΝΕΡΟ (1 ΠΟΤΗΡΙ)
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1 KG ΑΛΕΥΡΙ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 ΚΟΥΤΑΚΙ ΣΟΔΑ (ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ)
330 ML ΝΕΡΟ (1 ΠΟΤΗΡΙ)
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1 KG ΑΛΕΥΡΙ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ζεστένουμε το νερό να γίνει χλιαρό, σε μια λεκάνη ρίχνουμε την σόδα, μετά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και έπειτα τη μαγιά. Ανακατέυουμε ελαφρά και ρίχνουμε λίγο αλέυρι και μετα το αλάτι.
- Αρχίζουμε να πλάθουμε την ζύμη μας ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι και λάδι εως ότου γίνει μια μάλακη ζύμη.
- Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, και είναι έτοιμη.
- Απλώνουμε σε ενα ταψί πατώντας με τα δάχτυλά μας μεχρι να καλύψουμε τον πατο.
- Βάζουμε επάνω οτι υλικά θέλουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου