Συνταγές και νέα από τον κόσμο της γαστρονομίας,της ζαχαροπλαστικής,του κρασιού, tips,συμβουλές και πολλά πολλά άλλα απο τον e-chef......

2 Ιουλ 2011

Φτιάχνω την δικιά μου μυζήθρα......


Σε προηγούμενη ανάρτηση έγραψα πως  φτιάχνουμε δικό μας τυρί. Εδώ θα  περιγράψω πώς από  το τυρόγαλο που μένει ,αφού στραγγίσουμε το τυρί μας,  μπορούμε να φτιάξουμε μυζήθρα. Η μυζήθρα θεωρείτε κατώτερη του τυριού αλλά νομίζω ότι είναι  ένα πολύ ωραίο παρασκεύασμα από γάλα ειδικά γι΄αυτούς που λόγω προβλημάτων υγείας ή για δίαιτα αποφεύγουν τα τυριά με πολλά λιπαρά. Μπορούμε να την φάμε σκέτη ή να την βάλουμε σε κριθαρένια παξιμάδια με τριμμένη ντομάτα και ελαιόλαδο και να φτιάξουμε τους κρητικούς ντάκους. Επίσης είναι πολύ ωραία για μυζηθροπιτάκια αλμυρά ή γλυκά.


Τι χρειαζόμαστε: 

1.       Το τυρόγαλο που μένει αφού στραγγίξουμε το τυρί μας
2.       Μια κατσαρόλα ανάλογη της ποσότητας του τυρόγαλου
3.       Ύφασμα για να το σουρώσουμε
4.       Λίγο αλάτι (εάν θέλουμε)
5.       Μια τρυπητή κουτάλα

Διαδικασία:

Βάζουμε το τυρόγαλο σε μια κατσαρόλα να βράσει (φωτο 1). Με το βράσιμο δημιουργείτε αφρός στην επιφάνεια της κατσαρόλας τον οποίο μαζεύουμε με την κουτάλα και το ρίχνουμε μέσα στο ύφασμα(φωτο 2) που το έχουμε στρώσει σε μια άλλη κατσαρόλα(φωτο 3). Συνεχίζουμε αυτή την διαδικασία μέχρι να σταματήσει να αφρίζει το γάλα και να μείνει στην κατσαρόλα μόνο ένα κιτρινωπό υγρό. Σφίγγουμε καλά το ύφασμα να φύγουν τα περιττά υγρά. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο αλάτι. Δένουμε το ύφασμα και το κρεμάμε για μερικές ώρες. Όταν στεγνώσει λίγο η μυζήθρα μας είναι έτοιμη για να την φάμε.   





Σχετικές αναρτήσεις :



Δεν υπάρχουν σχόλια: