Συνταγές και νέα από τον κόσμο της γαστρονομίας,της ζαχαροπλαστικής,του κρασιού, tips,συμβουλές και πολλά πολλά άλλα απο τον e-chef......

6 Ιουλ 2011

Μπριάμ με χωριάτικο φύλλο

Αυτή η  διαφορετική εκδοχή του παραδοσιακού μπριάμ με χωριάτικο φύλλο, θα σας εκπλήξει ευχάριστα αφού συνδυάζει τη νοστιμιά και την καλοκαιρινή φρεσκάδα του κλασικού αυτού ελληνικού φαγητού, με την τραγανιστή γεύση του χωριάτικου φύλλου που όλοι μας αγαπάμε.

Υλικά: 
  1. 2 φύλλα χωριάτικα (τα ανοίγουμε μόνοι μας ή τα περνούμε έτοιμα από το super market. Φυσικά η γεύση του χειροποίητου δεν συγκρίνεται με τίποτα).
  2. 3 μέτρια κολοκυθάκια
  3. 2 μέτριες πατάτες
  4. 2 μέτριες ντομάτες
  5. Πράσινη πιπεριά
  6. Μια σκελίδα σκόρδο
  7. Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
  8. 2 αυγά
  9. Λίγο σιμιγδάλι (ή κριθαράκι)
  10. 150 γρ. φέτα
  11. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε τα φύλλα μας (αν αποφασίσουμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας)(φωτο 1, 2, 3, 4). Με ένα πινέλο λαδώνουμε το ταψί μας. Στρώνουμε το ένα φύλλο (φωτο 5), λαδώνουμε ξανά (φωτο 6) και στρώνουμε το δεύτερο. Προσέχουμε τα φύλλα μας να είναι αρκετά μεγαλύτερα από το ταψί μας (4-5 εκατοστά) γιατί θα χρειαστεί να τα γυρίσουμε. Κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τις πιπεριές και τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα λαχανικά μας. Στρώνουμε το μίγμα επάνω στα φύλλα (φωτο 7). Προσθέτουμε το σιμιγδάλι ( ή το κριθαράκι) και μετά τριμμένη την φέτα σε κομμάτια (φωτο 8 & 9). Διπλώνουμε το φύλλο που περισσεύει μέσα στο ταψί (φωτο 10), λαδώνουμε και με το πινέλο αλείφουμε αυγό για να πάρει χρώμα.  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.













Σχετικές αναρτήσεις :



Δεν υπάρχουν σχόλια: