Συνταγές και νέα από τον κόσμο της γαστρονομίας,της ζαχαροπλαστικής,του κρασιού, tips,συμβουλές και πολλά πολλά άλλα απο τον e-chef......

26 Οκτ 2011

Θρακιώτικοι Τζιγεροσαρμάδες


Υλικά:
1.     Μια αρνίσια συκωταριά περίπου 1 κιλό (προτιμούμε τα μικρά αρνιά).
2.     Μια-δύο  σκέπες αρνίσιες (σε άλλες περιοχές της Ελλάδας την λένε μπόλια).
3.     300 γρ ρύζι Καρολίνα.
4.     1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια.
5.     Μισό ματσάκι άνηθο.


6.     Μισό ματσάκι μάραθο.
7.     50 γρ. κουκουνάρι.
8.     Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.
9.     2 αυγά (κρατάμε τον 1 κρόκο για να αλείψουμε τους σαρμάδες για να κάνουν κρούστα).
10.                         Αλάτι και πιπέρι.
11.                         Χυμό από μισό λεμόνι.
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και σταφίδες.
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις σκέπες σε χλιαρό νερό μαζί με τον χυμό λεμονιού για να μαλακώσουν και να ασπρίσουν και τις πλένουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε την συκωταριά σε μικρά κυβάκια σαν ζάρια.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τον μάραθο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει λίγο και προσθέτουμε την συκωταριά. Μόλις τσιγαριστεί λίγο προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τον μάραθο και στην συνέχεια το ρύζι και το κουκουνάρι και λίγο νερό. Αφήνουμε να φουσκώσει λίγο το ρύζι χωρίς όμως να βράσει τελείως και κλείνουμε το μάτι. Μόλις κρυώσει λίγο το μίγμα χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά μαζί με τον ένα κρόκο, τα βάζουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε. Προσέχουμε να μην είναι πολύ ζεστό και <<κόψει>> το αυγό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε τις σκέπες σε τετράγωνα και βάζουμε στη μέση λίγο από την γέμιση. Διπλώνουμε τις άκρες και φτιάχνουμε πουγκάκια που τα βάζουμε στο ταψί με τις άκρες προς τα κάτω. Χτυπάμε το κρόκο που κρατήσαμε και αλείφουμε τους σαρμάδες μας.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά και………
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ.


Σχετικές αναρτήσεις :



Δεν υπάρχουν σχόλια: