Υλικά :
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 μελιτζάνα
- 150 γρ. ρεγγάτο τριμμένο
- ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 400 γρ. κιμά
- 1 αυγό
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι, κανέλα
- χυμό ντομάτας
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να μην έχουν λάδια (φωτο 1). Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και το χυμό ντομάτας. Μόλις πιεί τα υγρά του, βγάζουμε τον κιμά και τον βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει.Προσθέτουμε το αυγό και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας (φωτό 2). Απλώνουμε τις μελιτζάνες (φωτο 3), το τριμμένο ρεγγάτο (φωτό 4) και τον κιμά (φωτο 5). Διπλώνουμε τις άκρες (φωτο 6) και τυλίγουμε σε ρολλό (φωτο 7). Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου μια ώρα. Κόβουμε το ρολλό σε φέτες αφού έχει κρυώσει λίγο για να μην μας χαλάσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου