Συνταγές και νέα από τον κόσμο της γαστρονομίας,της ζαχαροπλαστικής,του κρασιού, tips,συμβουλές και πολλά πολλά άλλα απο τον e-chef......

3 Μαρ 2012

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (TWIX)

Μια τυπική αγγλική συνταγή (caramel shortbread) που πλησιάζει πολύ στην γεύση με τα γνωστά σε όλους twix. Εύκολη και απλή συνταγή κατάλληλη για παιδικά party.



ΥΛΙΚΑ :

Για την βάση:
  1. 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 175 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (το φρέσκο βόυτυρο δίνει πιο πλούσια γεύση).
  3. 75 γρ. ζάχαρη
Για την καραμέλα:
  1. 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
  2. 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  3. 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
  1. 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα (ανάλογα με τα γούστα).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φτιάχνουμε την βάση ανακατεύοντας  το αλεύρι με την ζάχαρη και την μαργαρίνη ή το βούτυρο και ζυμώνουμε μεχρι να φτιάξουμε μια απαλή ζύμη που να μην κολάει στα χέρια. Τοποθετούμε την ζύμη σε ένα ταψάκι 20 εκ.X20 εκ.με βάση που να βγαίνει και την στρώνουμε πιέζοντάς την. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40΄ και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα λιώνοντας το βούτυρο ή την μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την μαύρη ζάραρη και ανακατεύουμε μεχρι να μην καταλαβαίνουμε την ζάχαρη. Αποσύρουμε απο το μάτι και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στο μάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 8 με 10 λεπτά ώσπου να γίνει μια ρευστή και ανοιχτόχρωμη καραμέλα. Ρίχνουμε την καραμέλα επάνω στην βάση μας και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαίν μαρί (μέσα σε ένα δοχείο με ζεστό νερό που  βράζει μπαίνει ένα μικρότερο δοχείο για να λιώσουμε ή να ζεστάνουμε  το περιεχόμενό του χωρίς να καεί),και την ρίχνουμε επάνω στην καραμέλα.Αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια ή λωρίδες.

Σχετικές αναρτήσεις :



Δεν υπάρχουν σχόλια: