Συνταγές και νέα από τον κόσμο της γαστρονομίας,της ζαχαροπλαστικής,του κρασιού, tips,συμβουλές και πολλά πολλά άλλα απο τον e-chef......
24 Αυγ 2013
Οι νεολιθικοί σεφ μαγείρευαν πικάντικα....
Πριν από σχεδόν 7.000 χρόνια, όταν η ευρωπαϊκή κουζίνα μεταμορφωνόταν
χάρη στην επανάσταση της γεωργίας, ένας νεολιθικός σεφ της Βόρειας
Ευρώπης μαγείρεψε ψαρόσουπα με σκορδομουστάρδα -τα υπολείμματα που
βρέθηκαν στην κατσαρόλα είναι η αρχαιότερη ένδειξη για τη χρήση
μπαχαρικών στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Τα
πήλινα σκεύη διαπιστώθηκε ότι έφεραν στον πυθμένα τους «φυτόλιθους»
-αποθέσεις πυριτίου που συγκεντρώνονται ανάμεσα στα κύτταρα ορισμένων
φυτών. Δεδομένου ότι το σχήμα των φυτόλιθων είναι διαφορετικό σε κάθε
φυτό, οι ερευνητές μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν την προέλευσή τους:
προέρχονταν από την αλλιάρια την έμμισχο (Alliaria petiolata), ένα χόρτο
που ονομάζεται στα αγγλικά «σκορδομουστάρδα», καθώς ανήκει στην
οικογένεια της μουστάρδας και αναδίνει άρωμα σκόρδου (το είδος απαντάται
μάλιστα και σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας χωρίς όμως να
χρησιμοποιείται ευρέως ως αρωματικό).
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου