Συνταγές και νέα από τον κόσμο της γαστρονομίας,της ζαχαροπλαστικής,του κρασιού, tips,συμβουλές και πολλά πολλά άλλα απο τον e-chef......

22 Ιαν 2016

Το 2016 φέρνει στη Θεσσαλονίκη 2.000 αρχιμάγειρες από κάθε άκρη της γης

Θεσσαλονίκη: «Στοίχημα» για την πόλη το Παγκόσμιο Συνέδριο Μαγειρικής

(αναδημοσίευση απο typosthes.gr)


Η επιτυχής διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων, που προγραμματίστηκε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, είναι το μεγάλο στοίχημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος για το 2016. Στους στόχους της διοίκησης είναι και η δημιουργία ενός Μουσείου Γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη με εξοπλισμό διαδραστικής εκπαίδευσης για παιδιά.
Παράλληλα, τα μέλη της Λέσχης, θα συνεχίσουν να μαγειρεύουν καθημερινά στην ουδέτερη ζώνη της Ειδομένης περισσότερες από 3.000 μερίδες φαγητού για τους πρόσφυγες.
"Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για μας, καθώς θα φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Συνέδριο, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε χώρα της νοτίου Μεσογείου, από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη", τόνισε ο πρόεδρος κ. Γιώργος Μαστροδημήτρης, κατά την διάρκεια του Ετησίου Συμποσίου της Λέσχης, το βράδυ της Δευτέρας, στο ξενοδοχείο ΜΕΤ της Θεσσαλονίκης, παρουσία 500 ατόμων, μελών και φίλων του σωματείου.
Το Παγκόσμιο Συνέδριο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων (WACS, World Association of Chefs Societies) που απαρτίζεται από 93 μέλη - επίσημες εθνικές ομοσπονδίες αρχιμαγείρων παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας 2000 αρχιμάγειρες από κάθε άκρη της γης και οργανώνεται σταθερά από το 1928.
Ο κ. Μαστροδημήτρης ανέφερε ακόμη ότι η Λέσχη αναζητά χώρο στη Θεσσαλονίκη για να δημιουργήσει Μουσείο Γαστρονομίας, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. "Σκεφτόμαστε, εκτός των άλλων, να στήσουμε μια κουζίνα στο Μουσείο σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Μπορούμε", που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του".
Εκτός αυτού του στόχου, ο πρόεδρος του Club ανέφερε ότι η ομάδα μαγείρων, με επικεφαλής τον  σεφ Δημήτρη Κυριακόπουλο, θα είναι καθημερινά στην Ειδομένη για να μαγειρεύει για τους πρόσφυγες. Σημειώνεται, ότι ο κ. Κυριακόπουλος, τιμήθηκε από τη διοίκηση για την εθελοντική προσφορά του στο ορφανοτροφείο "Μέλισσα", όπου μαγείρευε για ένα χρόνο.
Στις προσπάθειες των "μαγείρων χωρίς σύνορα" που δίνουν τροφή στους πρόσφυγες αναφέρθηκε ο κ. Charles Carroll, πρόεδρος της WACS, που παραβρέθηκε στο συμπόσιο. "Οι σεφ ξέρουν ότι δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους, για το χρώμα, τη φυλή, τις απόψεις και τις πεποιθήσεις τους", τόνισε ο κ. Carroll.
Ο κ.  Ragnar Fridriksson, διευθυντής της ομοσπονδίας εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την φιλοξενία της Θεσσαλονίκης. "Είναι χρέος σας να εκπαιδεύσετε τον Έλληνα καταναλωτή να υιοθετήσει τα Ελληνικά προϊόντα", είπε από την πλευρά του ο  πρόεδρος της Γευσιγνωστικής Επιτροπής του "Αθηνοράματος" και των "Χρυσών Σκούφων" κ. Διονύσης Κούκης, απευθυνόμενος στους μάγειρες ενώ ο διεθνής σεφ Andy Cuthbert μίλησε με επαινετικά λόγια για την κουζίνα της πόλης. Οι τρεις ξένοι σεφ και ο κ. Κούκης ανακηρύχθηκαν επίτιμα μέλη της Λέσχης.
Απολογισμό των δράσεων της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος το 2015, έκανε ο αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Γκότσης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι "υπάρχει πολύ μεράκι. Θα διοργανώσουμε ένα πετυχημένο παγκόσμιο συνέδριο. Είμαστε όλοι εδώ για να συνεργαστούμε".
Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου επισήμανε ότι η διοργάνωση του συνεδρίου αποτελεί στοίχημα και ευκαιρία να γίνει γνωστή η Θεσσαλονίκη.
Να παραχωρήσει χώρο για τις ανάγκες της Λέσχης ζήτησε από το δήμο Θεσσαλονίκης ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, βασικός χορηγός των εκδηλώσεων των αρχιμαγείρων.
Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος ευχήθηκε να είναι το συνέδριο του Σεπτέμβρη μια καλή αρχή για την ανάπτυξη του τουρισμού.
Στην διάρκεια του συμποσίου ανακοινώθηκαν τα 25 νέα μέλη της Λέσχης, τακτικά, δόκιμα, junior, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας ενώ οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν πιάτα από την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα στο μενού που επιμελήθηκε ο Executive Chef του ξενοδοχείου Δημήτρης Τσανανάς. Τις υποτροφίες ενός έτους που προσέφεραν οι χορηγοί ΙΕΚ ΞΥΝΗ και ΙΕΚ ΕΤΟΙLE κέρδισαν 2 τυχεροί που βρήκαν το φλουρί στα πιτάκια που μοιράστηκαν, ενώ η εταιρεία Artion προσέφερε σε έναν τυχερό μία δωρεάν συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συνέδριο 2016.


 Η Λέσχη Αρχιμαγείρων ευχαριστεί τους χορηγούς – συνεργάτες της Λέσχης: The Met, Egem, Μυλοπόταμος, Ν. Γκατζάρας, First Class, Σουρωτή, ΔΕΘ – Helexpo, Ginox,  Pyramis, Technotel, Angelo Po, Morreti Forni, Halkidiki, Provil, Μαλλιαρής, AYO, Αθηναϊκή Ζυθοποιία,  Ινστιτούτο Μαγειρικής Βουλγαρίας, Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ΙΕΚ ΞΥΝΗ, Ξενοδοχείο Pomegranate, IEK Δέλτα, Sun Beach Hotel, Smile Markets, Park & Fly, Αστερίου Κρέατα Μακεδονίας, Ρεφανίδης, ΗΥΑΤΤ, Makro, Artion, Kitchen Bar, Magna Carta, Chem o Clean, Grand Hotel Palace, Electra Palace, Thess Café, Samiotakis, Coffeeland Thessaloniki, Μύλοι Θράκης, Σπιτικό της Γερακίνας, Ανθεμούς, Πάντης  Π. – Γεωργιάδου Β. Ο.Ε., Modagri Plants, Αυγοδιατροφική, Τροφο 94, Μπουγάτσα Σέρρες, Ξουγκάς, Φραντζέλας, Γιοκ Μπαλίκ, Παλτσίδης

Σχετικές αναρτήσεις :



Δεν υπάρχουν σχόλια: