1250 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ σιμιγδάλι
625 γρ ηλιέλαιο
100 γρ χυμό πορτοκάλι
300 γρ ζάχαρη
75 γρ κονιάκ
Μιση κουταλιά της σούπας κανέλα
¼ κουταλιά της σούπας
γαρύφαλλο
Μισή κουταλιά της σούπας μπέικιν
160 γρ μπύρα
Ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ
βάζουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, τη κανέλα,
το γαρύφαλλο, τη σόδα, τη μπύρα και το ξύσμα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το σιμιγδάλι και το
μπέικιν και το προσθέτουμε στο μπολ με
τα υγρά.
Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα μελομακάρονα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα
(20’-25’)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου