Συνταγές και νέα από τον κόσμο της γαστρονομίας,της ζαχαροπλαστικής,του κρασιού, tips,συμβουλές και πολλά πολλά άλλα απο τον e-chef......

12 Ιαν 2016

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ





ΥΛΙΚΑ:
1250 γρ  Αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
150 γρ σιμιγδάλι
625 γρ ηλιέλαιο
100 γρ χυμό πορτοκάλι
300 γρ ζάχαρη
75 γρ κονιάκ

Μιση κουταλιά της σούπας κανέλα
¼  κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
Μισή κουταλιά της σούπας μπέικιν
Μισή κουταλιά της σούπας σόδα
160 γρ μπύρα
Ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπολ  βάζουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα, τη μπύρα και το ξύσμα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το σιμιγδάλι και το μπέικιν και  το προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά.
Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα μελομακάρονα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα (20’-25’)

Σχετικές αναρτήσεις :



Δεν υπάρχουν σχόλια: