ΥΛΙΚΑ :
Για την βάση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της κουβερτούρας και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι.Το αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί και σε ένα ταψι ανοίγουμε βάση. Ρίχνουμε επάνω μερικα φασόλια ( για να μην φουσκώσει) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αλοίφουμε το εσωτερικό με την λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει.
Τεμαχίζουμε την σοκολάτα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος βρασμένη.Ανακατεύουμε και κανουμε γκανάζ. Γεμίζουμε την τάρτα και πασπαλίζουμε με κακάο.
Για την βάση:
- 250 γρ. αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
- 10 γρ. κακάο
- 2 κρόκους
- 1 πρέζα αλάτι
- 30 γρ. κουβερτούρα λιωμένη.
- 500 γρ. σοκολάτα giandujas
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- κακάο για την επικάλυψη
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της κουβερτούρας και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι.Το αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί και σε ένα ταψι ανοίγουμε βάση. Ρίχνουμε επάνω μερικα φασόλια ( για να μην φουσκώσει) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αλοίφουμε το εσωτερικό με την λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει.
Τεμαχίζουμε την σοκολάτα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος βρασμένη.Ανακατεύουμε και κανουμε γκανάζ. Γεμίζουμε την τάρτα και πασπαλίζουμε με κακάο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου