Συνταγές και νέα από τον κόσμο της γαστρονομίας,της ζαχαροπλαστικής,του κρασιού, tips,συμβουλές και πολλά πολλά άλλα απο τον e-chef......

15 Μαρ 2011

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

 ΥΛΙΚΑ:
  • 4 μεγάλες μοσχaρίσιες μπριζόλες χωρίς κόκαλο
  • 30γρ αλεύρι
  • 50ml  παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι , πιπέρι κόκκινο κ.π.
  • 4  φέτες ψωμί   τοσταρισμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
  • 80ml  ζωμός κρέατος
  • 200γρ μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 100γρ  κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδa σκόρδο πολτοποιημένη
  • 50ml κόκκινο κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Καρυκεύουμε τις μπριζόλες και τις αλευρώνουμε ελαφρώς
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι  με το ελαιόλαδο,  τσιγαρίζουμε  τις μπριζόλες, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταρισθούν και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Αποσύρουμε το κρέας από το τηγάνι  
  4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ζωμό κρέατος
  5. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν και στο τέλος επαναφέρουμε  το κρέας στο τηγάνι για λίγο.
  6. Σερβίρουμε τις μπριζόλες στις τοσταρισμένες φέτες του ψωμιού  και περιχύνουμε με τη σάλτσα των μανιταριών.

Σχετικές αναρτήσεις :



Δεν υπάρχουν σχόλια: